1* Duiker

De 1* duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Open Water Diver. Dit is een internationaal erkend brevet, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de NOB 1* duiker in zijn opleiding heeft geleerd.

De startdatum van de opleiding is afhankelijk van het aantal en tijdstip van de aanmeldingen. We proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de cursisten.

Brevetdoelstellingen

De 1* duiker wordt opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijkgebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid, mits je te allen tijde binnen de nultijden blijft.

Ingangsniveau

Om deel te nemen aan de opleiding tot 1* duiker moet je:

    • lid zijn van de NOB
    • beschikken over een geldige medische goedkeuring voor het beoefenen van de duiksport
    • minimaal 17 jaar zijn.

Duikervaring

Voordat je het 1* duikbrevet kunt aanvragen, moet je minimaal 7 oefenduiken hebben gemaakt. De duiken die je maakt in het kader van je opleiding tellen hiervoor mee.

Kosten

De kosten van de 1* Duiker opleiding zijn 200 Euro. Dit is inclusief cursusmateriaal en gebruik van de benodigde duikuitrusting van de vereniging, voor zover de cursist daar nog niet over beschikt.

Vervolgopleiding

De 1* duiker kan zich verder in de duiksport verdiepen door het volgen van de 2* duikopleiding of door het volgen van specialisaties vanaf 1*-brevet.

Reacties zijn gesloten.